bazični prašek

Najbolj čist
bazični prašek na trgu!

Povsem naraven, lahek, prijetnega in ozvežujočega okusa. Kot da bi jedli sveže sadje in zelenjavo.

Vsebuje minerale v obliki citratov, točno take, kot jih najdete v naravi v sadju in zelenjavi. In je brez kakršnih koli dodatkov - edini na našem trgu! Kvaliteten nemški izdelek s cerifikati.

 

 

1. Edini bazični prašek, ki ne vsebuje NATRIJA! 

S prehrano že v osnovi zaužijemo preveč natrija, ki zvišuje krvni tlak in iz telesa pospešuje izločanje kalija.

Bazični prašek PUR je edini na našem trgu, ki v svoji sestavi nima natrija. V vseh ostalih bazičnih izdelkih na trgu boste našli natrij - v nekaterih izdelkih pri zaužitih dnevnih odmerkih celo 15 % priporočene dnevne doze natrija.

Preveč natrija v organizmu  povzroči, da telo zadržuje vodo. To postavlja dodatno breme vaše srce in ožilje. Pri nekaterih ljudeh lahko to vodi v povišan krvni tlak. Ljudje z visokim krvnim tlakom imajo večjo možnost za razvoj bolezni srca in ožilja.

 

2. Ne vsebuje KARBONATOV! 

Karbonati zvišujejo pH v želodcu in tako znižujejo absorpcijo bazičnih mineralov.

Za prebavo in asimilacijo bazičnih mineralov je potrebna želodčna kislina. Če je v bazični prašek dodan karbonat (proizvajalci zelo radi dodajo karbonat, ki je poceni sestavina in ublaži kislost izdelka), se v želodcu zviša pH. Karbonat zmanjša kislost želodčne kisline in s tem tudi absorpcijo mineralov. Bazični prašek PUR je edini na našem trgu, ki v svoji sestavi nima karbonatov. Zaradi tega vsi minerali absorbirajo v največji možni stopnji.

 

3. Ne vsebuje glutena, laktoze, joda in konzervansov 

Pri bazičnem prašku PUR ste lahko brez skrbi, saj ne vsebuje nikakršnih dodatkov (alergenov). Zato tudi nosi ime PUR (čist).

 

4. Ne vsebuje sladil, sladkorjev in ogljikovih hidratov 

Ne vsebuje nikakršnih sladkorjev ali sladil - npr. saharoze, maltodekstrina, ... Izdelek je primeren tudi za diabetike (8,2 g = 0 BE). 

Bazični prašek zelo pogosto uporabljamo za razkisanje telesa. Sladkorji in sladila po drugi strani prispevajo k zakisanosti telesa. Nesmiselno je, da izdelek, ki naj bi razkisal telo hkrati vsebuje snovi, ki ga spet zakisajo. Na trgu boste našli bazične praške, ki vsebujejo sladorje in sladila.

 

5. Ta izdelek je vegetarijanski 

Vsebuje naravne minerale v obliki citratov - take, kot jih vsebuje sadje. Lahko absorbljive in dostopne telesu. 

Bazični prašek PUR vsebuje mešanico naravnih mineralov v obliki citratov. Citrati se od vseh oblik najlažje absorbirajo v telesu. Napitek iz bazičnega praška je prijetnega okusa, lahek in prijazen do želodca. Ko uživate bazični prašek PUR, je tako, kot bi jedli sadje (samo v večjih količinah). Dve merici bazičnega praška vam zagotavljata vse najpomembnejše minerale in vitamin D3.

Bazični prašek PUR je proizveden v Nemčiji in stalno preverjan pod najstrožjimi standardi kontrole. Izdelek ima tudi certifikat Evropske vegetarijanske unije (EVU), saj je v celoti vegetarijski izdelek.

Primeren za športnike

Vegatarijanski izdelek

brez sladil

brez konzervansov

brez glutena

brez laktoze

brez karbonatov

brez natrija

 

bazični prašek z najpomebnejšimi minerali za vaše telo

Najbolj čist bazični prašek na trgu! Brez alergenov, soli, sladkorja in karbonatov. Edini na trgu!

Najbolj čist bazični prašek! Brez laktoze, glutena, soli, joda, sladil in karbonatov. Edini na trgu!

Edini bazični prašek na trgu, ki vsebuje več magnezija, kot kalcija!  Zakaj je to pomebno? već >

 

bazični prašek PUR